djay писал(а): ↑11 июн 2023, 06:43
Поддерживаю полностью.
:-)
оригинал на украинском был опубликован в ФБ. и после от автора (Друзенко) было продолжение, как ответ на реакцию читателей.
у двух персон я отметился комментариями.
===========================
1.
с симпатией отношусь и к автору и к Друзенко. но!
это обыкновенное заблуждение, что человечность может деградировать в бесчеловечность. тем более будет заблуждением, что описываемый случай характерен для всего множества, а не для некоего подмножества индивидов.
не новость, что взаимная нетерпимость до пошлого озверения была характерна в соцсетях по внутриукраинским политическим проблемам с тех пор, как появились соцсети, форумы и прочее подобное. вся эта страта взаимной нетерпимости не то что бы перекочевала в другую нишу в связи с агрессией, но просто её оккупировала без малейших усилий. вот и всё простое объяснение.
если заметили, то я никого не осуждаю и не оправдываю. и даже не сокрушаюсь.
2.
не дуже вдалий момент для дискусії, але!
там де ти бачиш розлюднення - перед тим не було олюднення.
чи в змозі ти бачити в дитині майбутнього злого або доброго генія? - не певен (ні, певен - на в змозі). це в категоріях крайнощів. а між ними суцільний спектр (не одномірний, не двумірний і навіть не трьохмірний) індивідуальних самосвідомостей.
варварство, як би це не було сумно, - домінуюча страта і сучасного і минулого людства.
з іншого боку, дехто порівнює цю війну з тією, про яку розповідає махабхарата. хто тепер сучасні пандави, а хто каурави? тут на мій погляд і є відповідь про сучасних "п-рів".
3.
Gennadiy Druzenko>> Тому мені здається, я маю право на кілька запитань до моїх співвітчизників, які дозволили ненависті отруїти себе:
🙂
розумію, що це такий риторичний прийом - звертатись до окремої категорії за певними ознаками, а насправді звертатись до всіх. ну то таке. хоча на мій погляд дещо некорректно.
Gennadiy Druzenko>> Щойно ми випускаємо демона ненависті з клітки гуманізма, його не зупинити.
а ось тут маю заперечити.
ніякої такої “клітки гуманізму” в якій живе “демон ненавісті” - не їснує! той хто користується такою мовною конструкцією не має уявлення про сутність людської природи. а хто має? та майже ніхто.
а тепер коротко про любов і ненавість.
людяність проростає лише цією парою здібностей во взаємодії і більше нічим.
🙂
якщо хтось каже, що він вільний від ненависті взагалі - то мабуть він святий. мені було б цікаво з таким поспілкуватись, щоб довести йому, шо він помиляється.
===================================
:-)