Ну, и Юлю зачэпылы возом. Полагаю, что это не событие года. Пройдет себе мимо. ![]()
Шестой президент - вопреки "корифеям"
Re: Шестой президент - вопреки "корифеям"
Вэл писал(а): ↑Вчера, 08:43теперь, если допустить что запись разговора аутентична, Ю следовало бы публично покаяться и расстаться с любыми политическими перспективами. я ждал ее официальную реакцию на опубликованную НАБУ аудиозапись, где могло быть лишь два варианта. в итоге Ю официально заявила, что опубликованные НАБУ аудиозаписи не имеют к ней никакого отношения. весьма категорично ответила, надо признать. и тут становится уже интереснее.
Только-что Ю выступила с 3-мин заявлением в раде с трибуны у трибуны была вся ее малюсенькая фракция. Заявление носило чисто политический характер без каких-либо упоминаний аудиозаписи. Пригрозила пальчиком некоторым институциям и дала понять, что им будет ой-ей-ей. Снова призвала создать новую коалицию единства.
Выступала в характерном для нее пламенном тоне. Видимо немного очухалась после вчерашнего. И видимо дала понять, что аудио от НАБУ - подлог. Тем еще интереснее.
Прим. Я периодически пишу с планшета (как сейчас) через блютус клавиатуру, которую мне подкинули вчера и она у меня и на комп и на планшет. Но ведет себя по-разному. Разные комбинации клавиш для набора разных символов. Еще не привык и не выяснил где что и как. Мой любимый смайлик и букву е с точками еще не освоил на планшете. С компом все клавиши с комбинациями как бы уже выяснил.
Re: Шестой президент - вопреки "корифеям"
Kostiantyn Korsun (тот, который полковник СБУ в запасе и спец по кибербезопасности) удивляется (на урк.), как Ю могла так проколоться. заметно, что Ю он не любит, поэтому всё это "тайное детство" рассматривает со своей ехидной точки зрения. я тоже задавал себе точно такие же вопросы, но у меня совсем другие догадки о вероятном "детстве" у других.
:-)
Спойлер
Kostiantyn Korsun
1 год
·
Слухаючи як “Вона” шепоче на плівках НАБУ, відмітив для себе кілька цікавих моментів.
По-перше, здивувало, що “пам’ятник” вітчизняного політикуму особисто, власною персоною і пропонувала хабарі, і давала їх – тобто безпосередньо, сама залишала відбитки власних пальчиків на пачках “чорного кешу”. Якось я вважав, що для цього є різні помічники, або хоча б заступники. Тим більше, для такої дрібної вербовки, і за порівняно мілкий прайс.
По-друге: повна відсутність уявлення про те, як працює “протилежна сторона”. При тому, що ЮВТ чітко знала, що чинить злочин – і тому шепотіла, щоб ніхто не почув, так діти часто роблять.
А якщо говорили про щось легальне – чому тоді пошепки?
У такому дорослому віці і на такій поважній посаді, за 30 років у вищий політиці вже можна було б знати, що “писати” тебе можна трьома основними способами: 1)поставити стаціонарну прослушку у приміщенні (автомобілі, бані, ресторані, офісі), 2)знімати інформацію технічними каналами (телефони, комп’ютери, провайдери, мобільні оператори, тощо) та 3)повісити мікрофон/відеокамеру безпосередньо на людину, яка з тобою спілкується.
Там ще є інші методи – від “зарядженої” ручки, брошки, скриньки, пачки грошей – до зчитування спрямованим мікрофоном чи по вібраціям скла вікна. Але то скоріше “екзотика”, разові акції у виключних випадках.
Ну і третє, що мене здивувало: топ-корупціонери користуються Signal для передачі вказівок завербованим. Сорі, але це точно Топ-корупція?
Сігналом вже користуються приблизно усі, і це вже просто якийсь ширпотреб, продукт масового користування. Тим більше, що якщо хтось і має якийсь доступ до системи шифрування цього месенджера (про що періодично пліткують) – то це американці. Які, м’яко кажучи, небайдужі до української топ-корупції. Це ж начебто 2+2, як на мене.
По секрету скажу, що “реальні пацани” Сігналом вже давно не користуються для справді конфіденційного спілкування – бо це вже типу “попса”. Чим користуються – не скажу, але натякну: це маловідомі у наших широтах месенджери.
Ну і висновок: щоб робити щось якісно – треба або самому бути професіоналом, або наймати професіоналів. Захиститися від різних видів прослушок можна багатьма різними способами – від складних технічних до простих організаційних. Але про все це треба хоча б знати – не говорячи вже про правильне застосування.
Якщо ж робити щось за принципом “я сам/сама все знаю, у моєї сусідки чоловік айтішник” – буде ой. Як це видно на прикладі конспіративного шепотіння прямо у мікрофони НАБУ.
Особиста участь Тігрюлі у настільки брудну та тупому зашкварі, скоріш за все, пояснюється недовірою до власних помічників, заступників та членів власної ж фракції імені себе ж.
Але звідки тоді така сліпа довіра майже незайомим людям? Які таки дійсно здали мадам як склотару. Незрозуміло.
Схоже, що попри наявність у фракції досвідчених та, свого часу - високопоставлених СБУшників – власної “контррозвідки” у фракції просто немає. Невже не відчували потреби? Хоча вони ж ніби типу “опозиціонери”.
Ну от як так? Чому? По вам же 100% будуть працювати -якщо не НАБУ, то точно СБУ. У мене немає цьому розумних пояснень.
Просто ще раз здивувався наскільки безвідповідально деякі люди ставляться до аналізу ризиків – при цьому займаючись високо-ризиковою діяльністю.
Можливо, то багато-десятирічна безкарність у всьому винувата?
P.S.: До речі, детальніше про методи “прослушки” я розказував ще у вересні 2025, коли у кабінеті мера Львова Андрія Садового знайшли підслуховуючий пристрій: https://cutt.ly/Gr3sirZS