Дмитро 'Калинчук' Вовнянко. FB писал(а):Напишу річ, яка точно багатьох збурить і якою точно проти мене скористаються різноманітні провокатори. Проте.
Я не бачу зради в тому, що радником нового міністра оборони Федорова став відомий експерт з БПЛА Сергій "Флеш" Бескрестнов. А якщо на те пішло, то й те що радником Федорова став Стерненко - не зрада.
І до особи самого міністра Федорова я ставлюся вкрай обережно і не поспішаю критикувати. От чому.
Так, Федоров член команди Зеленського і ніколи ним бути не переставав. Проте. На відміну від багатьох призначенців ЗЕ, Федоров справді має чим похвалитися. Подобається вам чи ні, але додатком "Дія" користуються чимало людей. Я це бачу щодня.
Ще Федоров реалізовував проект "Армія дронів" - і він працював. Я знаю це, бо бачив БПЛА що приходили за цим проєктом у військо. Це - факт, його важко заперечити.
Ще один факт - Стерненко справді допомагає ЗСУ. Багато допомагає - мав нагоду переконатися. Ще Стерненко в своїх відео на Ютубі часто піднімає дуже болісні питання і критикує владу. Подекуди не відрізниш де говорять товариші-порохоботи, а де Стерненко.
І так, це не відміняє факту що Стерненко їздить на дорогих джипах і його охороняє "Альфа" СБУ. Це теж правда.
Про Флеша історія окрема. Його компетенцію як спеціаліста по дронах важко заперечити.
Є й ще одна правда. Федоров заявляє мету аби втрати ворога становили 50 тис рил щомісяця і аби армія ще більш ударно насичувалася дронами. Існує вирогідність, що цієї мети він доб'ється. Власне, саме тому він запросив радниками для себе Флеша і Стерненка - обоє вони на дронах собаку з'їли.
Зрештою, Федоров практично повторює тези генерала Залужного з його статей.
Я б не став їх зараз критикувати, аби не зіграти на руку тим нашим опонентам, які доводять ніби "порохоботи підспівують Росії" і "порохоботи всі неадеквати". Я би краще почекав результатів. А потім результати оцінив би.
Зелена влада і так нахомутала стільки, що критикувати її є за що. І я переконаний - НАБУ і колишні партнери зелених (типу Ваганяна) нам тем підкинуть ще багато.
Ні я не закликаю, боронь Боже, возлюбити Зеленського і його команду. Я закликаю бути обережними в судженнях.
Бо те, що затіяв Федоров, це питання оборони. Тобто питання виживання України. І тут або - або. Або зроблять, або ні.
Повторюю. Я почекаю результатів.