Шестой президент - вопреки "корифеям"

rodnoy
Reactions:

Re: Шестой президент - вопреки "корифеям"

Сообщение rodnoy »

Dmytro Ivanov, ФБ писал(а):

Деякі думки з приводу мобілізації.
Минулого року ми пройшли "точку неповернення" в цьому питанні.
Тепер вже будь-які заходи з цього приводу (реклама, рекрутинг та все подібне) не дадуть відчутного результату.
Причин тому безліч.

По-перше, противник блискуче провів інформаційно-психологічну операцію на стратегічному (або навіть на військово-політичному) рівні.
Скільки грошей ворог вбухав у ботоферми, які тисячами фігачать коменти під будь-яким постом про ТЦК, на зйомки відосіків і т.д. - мені невідомо, але кошти чималі.
Не можу сказати, що ворогові це складно далося, бо всі ці дії потрапляли на родючий ухилянтский грунт.
Просто коли ти просто ухилянт - це ніби десь всередині і соромно. Коли ж ти читаєш тисячі коментарів, зміст яких поділяєш, то починаєш відчувати навіть якусь гордість: ось, бачите, скільки людей так само думають, я не один, ім'я нам легіон!

З іншого боку, наша держава на цю операцію відповіла... Нічим.
Так, реклама служби в армії, інформація про бригади, рекрутингові заходи - все це зараз валить хвилями з кожної праски, але потрібного результату не дає.
Чому?
Ну, по-перше, протидія має бути вчасною.
Ми ж пізно за голову схопилися.
По-друге, протидія має бути адекватною, бо, як то кажуть, прутнем березу не зламати, яким би моцним прутень не виглядав у руці.

Ну і так, само собою, відсутність зрозумілих термінів служби, жалюгідний рівень грошового забезпечення та постійне кидалово по деяких пунктах з боку держави мотивації не додають аж нікому - ні тим, хто служить, ні потенційним рекрутам.
Який прогноз?
Та простий.
Буде все як і раніше - ТЦК будуть мобілізувати з вулиць, бо в них є план, бригади будуть отримувати поповнення "по чайній ложці в рік", фронт буде повільно , але стабільно продавлюватися ворогом. Питання захоплення умовного Запоріжжя буде не "Чи?", а "Коли?".

Які можливі варіанти?
Окрім посилення мобілізаційних заходів - ніяких, але на це влада не піде, бо дуже багато думає про майбутні вибори і про "Захід нас врятує" (спойлер - не врятує).

Вибачте, якщо когось засмутив цим постом, але більш позитивних думок я на цю тему не маю.

Вэл
Reactions:

Re: Шестой президент - вопреки "корифеям"

Сообщение Вэл »

rodnoy писал(а): Сегодня, 15:06
Dmytro Ivanov, ФБ писал(а):

Деякі думки з приводу мобілізації.
Минулого року ми пройшли "точку неповернення" в цьому питанні.
Тепер вже будь-які заходи з цього приводу (реклама, рекрутинг та все подібне) не дадуть відчутного результату.
Причин тому безліч.

По-перше (...)

аргументы хлипенькие/слабенькие на мой взгляд.

:-)

у самых эффективных армейских корпусов и корпусов нацгвардии проблем с рекрутингом нет (не буду вспоминать о каких идёт речь, они сами занимаются рекрутингом). нет проблем и у сил беспилотных систем. ну как, проблемы и там и там есть, но далеко не критические.

а вот претензии к некоторым говорящим головам по имени "всё пропало" у меня есть.

но всё вышесказанное мною не имеет никакого отношения к политике военно-политического руководства в связи с этой проблемой. она не то что бы провальная, она вредная. ну а чего можно было ожидать? всё было ожидаемым.

:-)