Шестой президент - вопреки "корифеям"

Аватара пользователя
Вэл
Reactions:
Сообщения: 3243
Зарегистрирован: 16 мар 2022, 14:14

Re: Шестой президент - вопреки "корифеям"

Сообщение Вэл »

rodnoy писал(а): 04 мар 2023, 06:09 Если теория не совпадает с фактами, тем хуже для фактов :)
:-)

да блогеры "за По" у По просто супер. настоящие герои.
За несколько дней до операции в Дебальцево президент Украины Петр Порошенко поручил своему советнику Юрию Бирюкову провести спецоперацию в Facebook, чтобы внести сумятицу в головы врага. Об этом Бирюков написал на своей странице в Facebook.

"Год прошел, можно и рассказать. Меня вызвали 17 февраля на Банковую днем, около 16:00. И Петр Алексеевич озвучил просьбу, несколько необычную, но обстоятельства... Нужно было двое суток вносить сумятицу в головы врага - выводят или не выводят, выводят уже или через двое суток, или бросят и не выводят? Нужно было вечер устроить в Facebook всплеск "все-хорошо-мы-стоим" и удержать эту волну хотя бы двое суток. Любой "репутационной" ценой, просто прямолинейно врать-врать-врать. Около 20:00 в Министерстве обороны мы согласовали все этапы информационных всплесков, подобрали какие-то фотографии, набросали тезисы. Опросил-упросил всех знакомых блоггеров, они должны были поддержать. А потом... А потом все рухнуло, из-за сброса в Facebook данных о том, что вывод уже начинается", - рассказал Бирюков.
источник этих воспоминаний не даю.

хочу у тебя спросить - это правда? я не знаю.

но если это правда, то ...

:-)

===============

послушал сегодня вчерашнюю оценку ситуации в Бахмуте от Свитана, который глядя на карту предположил два сценария:

1. контрударом в четыре руки ВСУ отщипывают две "клешни" на свере и юге от Бахмута.
2. отходят (оставляют Бахмут) на заранее подготовленные позиции.

решение будет принимать Сыр (генштаб)

и у меня такое чувство, что скорее всего будет отход, а всё это назовут успешной операцией. примерно также, как успешной операцией назвали выход из дебальцевского котла (февраль 15-го). хотя некоторые непосредственные участники (АГ, например) утверждают, что выход был успешным вопреки приказу того же Сыра.

ничего утверждать не могу. просто сижу. починяю примус.

:-)
Аватара пользователя
Вэл
Reactions:
Сообщения: 3243
Зарегистрирован: 16 мар 2022, 14:14

Re: Шестой президент - вопреки "корифеям"

Сообщение Вэл »

особенности украинской национальной политики.
для тех, кто хоть чуть-чуть в ней ориентируется.

:-)

недавно упоминал тут некоего Лапина. офицер, командир роты батальона "Айдар" в 14-ом году. народный депутат от "Народно Фронта" с 14 по 19 (где-то так, примерно) - самой большой фракции на тот момент. после "партия" почти обнулила свой рейтинг и на следующих выборах в парламент не попала. почти все знаковые активисты после стали активистами партии ЕС (европейская солидарность) имени По.

это краткая справка о персоне.

теперь некто Лапин стал видеоблогером и часто приглашается на украинские каналы По (5-тый, Прямой, которые были лишены права вещания в цифровой сети украины и сейчас вещают в ютьюб) в качестве комментатора.
-----------------

сегодня утром вижу свежий влог от Лапина с таким заголовком:

"Тимошенко, Меркель, Саркозі могильники України в НАТО"

в первый момент я не сообразил, о какой/каком Тимошенко будет речь, но логика подсказала, что это будет про Ю.

вкратце Лапин пересказал старые и не очень "темники" про то, как Ю якобы занималась интриганством и постоянно мешала Ющенко в его евроинтеграционных устремлениях и якобы избегала подписывать письмо (2008 год) генсеку НАТО о предоставлении плана по вступлению в эту организацию. и очень-очень попросил распространять этот его влог.

я решил освежить собственную память и выяснил, что письмо/заявление было подписано Ющенко, Тимошенко и Яценюком 15 января 2008 и передано адресату министром иностранных дел украины Огрызко.

Тимошенко подписала обращение/заявление только после того, как в него была внесена правка о необходимости проведения всенародного референдума по вступлению в НАТО. и уже лет 15 ей это ставят в вину, как попытку чему-то там воспрепятствовать. я посмотрел социологию по этой проблеме за 20 лет - см. вложение.

и после делайте выводы сами. собственные.

-------------------------------

ну и самое интересное. Ю, похоже, снова начали дискредитировать. может чувствуют приближение грядущей президентской кампании. а не рано ли стартовали?

прим.; Ю уже несколько месяцев не приглашают в эфир национального мономарафана (Зе! и компания), и её ни разу не приглашали в эфиры каналов ПО - ну это понятно. поэтому украинский народ почти ничего не знает о деятельности Ю в качестве политика как внутри, так и за рубежом. а эта деятельность всё же есть. и внимательным она очень заметна.

:-)
У вас нет необходимых прав для просмотра вложений в этом сообщении.
Аватара пользователя
Вэл
Reactions:
Сообщения: 3243
Зарегистрирован: 16 мар 2022, 14:14

Re: Шестой президент - вопреки "корифеям"

Сообщение Вэл »

"на этом можно остановиться" , сказал я, но тут случился неожиданный повод продолжить.

:-)

все цитируемое будет на украинском без перевода.

СБУ схопила "майстра" російської розвідки, який намагався завербувати мера Очакова
СТАНІСЛАВ ПОГОРІЛОВ — ВІВТОРОК, 7 БЕРЕЗНЯ 2023, 10:55

Спойлер
Служба безпеки під час спецоперації затримала радника мера Очакова Миколаївської області, який за завданням російських спецслужб намагався завербувати очільника міста.

Джерело: пресслужби СБУ, ОГП

Дослівно: "У результаті масштабної спецоперації в Очакові затримано агента головного управління генерального штабу ЗС РФ (більше відомого як ГРУ), який збирав розвіддані для захоплення українського міста".

Деталі: За даними джерел УП у правоохоронних органах, йдеться про екс-командира 73-го морського центру спецпризначення Едуарда Шевченка. Він є кавалером орденів "За мужність" (І, ІІ и ІІІ ступенів), має два ордени Богдана Хмельницького II та ІІІ ступенів.

За даними слідства, 55-річний чоловік, який обіймав посаду радника мера Очакова, добровільно погодився співпрацювати з російськими спецслужбами.

Під псевдонімом "майстер" колишній командир одного з центрів спеціальних операцій ЗСУ на постійній основі отримував завдання від російської розвідки.

У січні 2023 року підозрюваний отримав завдання завербувати Очаківського міського голову та забезпечити його лояльність і підтримку дій РФ, аж до "здачі міста".

Першим етапом злочинного плану мала бути вербувальна бесіда за посередництва підозрюваного шляхом телефонного дзвінка. Радник мав підготувати до цього мера міста.

Наприкінці січня підозрюваний повідомив міському голові про те, що з ним мають намір поспілкуватись представники Росії. Того ж дня у Telegram він відзвітував своєму куратору про проміжні результати вербування мера.

Мер Очакова, у свою чергу, повідомив в обласне СБУ щодо протиправних дій свого помічника.

СБУ затримала радника, йому оголошено про підозру, суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування.
--------------------------------------
кто такой Шевченко Едуард Григорович (вики на укр.)
--------------------------------------

пост в ФБ Семёна Семенченко:
Спойлер
Семен Семенченко
Вибране · 19 год ·

У новинах повідомляють, що СБУ заарештовано колишнього командира 73 центру морських спеціальних операцій ВМФ ЗСУ капітана першого рангу Едуарда Шевченка. Його називають агентом ГРУ ГШ РФ с псевдо « Майстер». З 2015 року публічно повідомляю про те, що цей подонок є безпосереднім організатором теракту проти бригадного генерала Ічкерії Іси Мунаєва в 2015 році, організатором засідки на батальйон Донбас під Вуглегірськом у січні 2015 року, організатором терактів проти командування батальйону «Донбас» та мене особисто як командира у 2014 року під Іловайськом, та у лютому 2015 року під Дебальцевим.
Внаслідок діяльності цього покидька загинули: Іса Мунаєв, полковник Литвинський, полковник НГУ «Немо», солдати та сержанти Батальйону Донбас під Вуглегірськом та Дебальцевим. Незважаючи на мої публічні заяви та дані у 2015-2017 роках свідчення цей мерзотник не лише був нагороджений "За мужність" (І, ІІ и ІІІ ступенів), Орденом Богдана Хмельницького II та ІІІ ступенів., а й узятий під захист тодішнім військовим керівництвом. Зараз заявляють, що це - агент ГРУ ГШ РФ. Але Эдуард Шевченко діяв не один, у нього було відмінне посадове та медійне прикриття та спільники з якими він працював з 2014 року.
Я публічно звинувачую цю людину у вбивствах українських військовослужбовців і сподіваюся, що хоча б через 8 років, вже після її офіційного викриття істина буде встановлена.
Вважаю це своїм обов'язком перед пам'яттю загиблих
в комментариях Семенченко дал ссылку на фрагмент готовящейся публикации его книги, где он описывает некоторые подробности.
Спойлер
Семен Семенченко
Вибране · 8 лютий 2021 р. ·

Сьогодні я закінчую публікацію глави про Дебальцеве з моєї ще неопублікованої книги. Сподіваюся що зможу випустити її в цьому році. Написав її щоб мої діти знали правду коли підростуть. Якщо вона буде чимось корисна іншим людям - буду радий. Публікацію почав щоб відповісти на питання про загибель бригадного генерала Ічкерії Іси Мунаева 01.02.2015. Всі свідчення я дав слідчому СБУ ще в 2015 році. І сьогоднішньої публікацією розповідаю вам те ж саме що розповів йому. Слідство нічим не закінчилося Чомусь я не здивований. Що робити з цією інформацією - вирішуйте самі. Можете відразу забути. А можете жити з цим як живу з цим я.
——-
Перша частина - https://bit.ly/39NOJy4.
Друга частина - https://bit.ly/3tuEQNj.
Третя частина - https://bit.ly/36Lce8N,
Четверта частина - https://bit.ly/2OfnLHe
П'ята частина - https://bit.ly/2LzSj5C
Частина шоста.
—————————
.... Я поїхав в Дніпро лікуватися в «Мечці», а під Дебальцеве весь тиждень з 1 по 8 лютого продовжувала погіршуватися ситуація. Активні дії українська армія не вела, резерви не підтягувалися. Штаб АТО, як ніби чогось чекав. І дочекався. 9 лютого було захоплено Логвинове ... Логвинове - село прямо на трасі Дебальцеве - Артемівськ. По цій трасі проходило забезпечення всього нашого угруповання в Дебальцеве. Частинам ЗСУ надійшла команда вийти з Логвинове на ротацію. А назад нікого не ввели. У той же день спецназ ГРУ ГШ РФ невеликою групою за підтримки всього одного танка увійшов в пусте Логвинове і перерізав наші комунікації. Ще півдня українських воїнів яким ніхто не повідомив про захоплення Логвинове тупо розстрілювали прямо на трасі.
Поки я лежав у госпіталі в Дніпрі до мене заявився слідчий СБУ. Йому належало мене опитати. СБУ за законом була зобов'язана порушити за фактом аварії справу про замах на державного діяча (народного депутата України). Тобто на мене. До протоколу я поставився, як до звичайної формальності. Я не вірив ні в який «замах». Аварія при всій трагічності - це збіг обставин і страшна випадковість. На війні таке, нажаль,трапляється. Але, я помилявся. Аварія, як би дико це не звучало, не була випадковістю. Тепер я можу говорити про це впевнено. І ось чому.
Перше - через декілька місяців після аварії слідчий мене приголомшив: на вимогу родичів зробили ексгумацію тіла водія 128 бригади. Під час експертизи з його шиї витягли кулю. Уявіть мій стан, коли я про це дізнався! Куля в шиї водія означає, що спочатку він був поранений (або вбитий), а вже потім наша "таблетка", залишившись без управління врізалася в зустрічний БТР. Що означає одне з двох: або вранці 1 лютого ми стали випадковою ціллю снайпера, або засідка готувалася саме на нашу машину.
Далі більше. У вересні 15 року в "Українській правді" вийшло велике інтерв'ю начальника 73 морського центру спеціальних операцій капітана 1 рангу Едуарда Шевченка. З інтерв'ю випливало, що це саме їх БТР - групи розвідників 73 центру спеціальних операцій зіткнувся з нами вранці 1 лютого на Дебальцевській трасі. Я цього не знав. Спасибі "Українській правді" і балакучему капітану першого рангу. Але це не все. Стаття була дуже велика. Шевченко, описуючи свої «подвиги розвідника», згадав і про те, що це саме їх група працювала в районі Вуглегірська 31 січня. Він цим бахвалився. А у мене потемніло в очах. Що це виходило. Ті, хто на світанку налетів на нашу "таблетку" і ірозплющив її своїм БТР (одну половину людей вбивши, іншу зробивши інвалідами) і ті, хто "не помітили" засідку на шляху до Вуглегірська, і завели туди колону 30 бригади та батальйон Донбас - це одні і ті ж люди ???!!! Це могло бути збігом? Якщо це не було збігом, значить наїзд БТР на нашу машину - запланований замах. Те, що бетер розплющить таблетку як млінець- не викликало ніяких сумнівів. Це було заздалегідь зрозумило - від зіткнення швидше за все всі, хто буде в «таблетці» загинуть, якщо нi - серйозні травми і поранення отримають гарантоване. І все можна буде списати на звичайне дтп. Як і сталося. Вони могли точно не знати, коли і де їм випаде зручний момент. Він їм представився вранці на трасі 1 лютого 2015 року.
Тоді ясно, чому нас так довго не випускали з Чорнухине,і як в такий короткий термін в інтернеті з'явився фейк про вбиту породіллю і про мене "п'яного в БТР". Тому «блогеру» поосто поставили «бойове завдання»: як тільки з'явиться фактаж негайно скласти історію про загиблого Семенченка, але так, щоб я в ній виглядав максимально непривабливо. Я вижив. Тому фейк вийшов безглуздим: Його виявилося занадто легко спростувати. Але це вдалося тільки тому що Борис Філатов і Антон Геращенко переговорили тоді зі мною - живим і на лікарняному ліжку. Якщо б я тоді загинув спростовувати це стало б нікому. Від мене відвернулися б навіть ті хто добре мене знав. Це була б смерть "в туалеті зі спущеними штанами". І це дуже сподобалося б Путіну. Адже він любив «мочити в сортирі». Нехай в даному випадку і віртуальному.
Я не міг не почати з'ясовувати, хто ж такий цей капітан 1 рангу Шевченко. Результат мене не сильно здивував. Колишній російський морський спецназівець родом з Далекого сходу. Майже мій ровесник. Служив в російській армії, приїхав до Севастополя. Навчався в Чорноморському військово-морському училищі імені Нахімова - в одному навчальному закладі зі мною, але на кілька курсів молодше. Потім прийняв присягу на вірність народу України, став служити в українській морській піхоті. Для уродженця Росії це, м'яко кажучи дивний вибір. Тим більше, що тоді в Севастополі в російському флоті
і зарплата і перспективи зростання були в рази більше. В український флот, я це добре пам'ятаю, йшли тільки ті моремани, у кого зв'язок з Україною була на генному рівні. Хто подолав усі матеріальні інтереси йшли будувати флот Незалежної. На жебрацьку зарплату. Під улюлюкання російських колег. Це були патріоти України до коренів волосся. Едуард Шевченко - патріот України з Далекого сходу. Так буває - згоден. На перший погляд - хороший хлопець. Насправді брехун. І абсолютний негідник. Після аварії, вбивши і покалічивши шістьох бийцiв вiн розповідає про це на камери без жалю і каяття. Він страсний шанувальник і захисник Муженка. Обвішаний Муженком гронами орденів за битви, яких не було - за Слов'янськ, за Краматорск,Торецьк. Его нагороджували за ті міста яких не треба було брати штурмом. Вони і так стояли порожні тому що Стрєлкова просто випустили з Славянська в самий Донецьк. І, скажіть, кого-сь здивує, що на виборах в 2019 році героїчний капітан 1 рангу став довіреною особою кандидата в народні депутати, голови фракції «Опозиційною блок» в Миколаївській міській раді Дятлова? За словами Шевченка, "результат роботи Дятлова виден, а команда Оппоблока впорається з тим, що запланувала». Впорається? Серьозно? Оппоблок - колишні однопартійці януковича, найпалкіші любителі "русского мира".... Здавалося б, Шевченко з 14 року проти «русского миру» воює .. Нi?
І ще. Цей орденоносець тупо бреше, коли в інтерв'ю розповідає, наприклад, про те, що під час Иловайской операції я замість того, щоб воювати разом з батальйоном, нібито мітингував у Києві. Цю нісенітницю легко перевірити і спростувати. Я лежав тоді в лікарні Мечникова в Дніпрі, а мітинг в Києві збирали матері і дружини хлопців які були в оточенні під іловайськом. Бреше про те, що після аварії 1 лютого він нібито відвіз мене своєю машиною в Дебальцеве. Він просто не в курсі, що в Дебальцеве я після аварії так і не потрапив. Минаючи Дебальцеве медики відвезли всіх постраждалих відразу в Бахмут... І ще одна брехня - про Вуглегірськ. У статті Шевченко звинувачує мене в тому,що це я віддав наказ висуватися на Вуглегірськ, де батальйон «Донбас» потрапив в засідку і поніс втрати. Такі звинувачення мені знайомі. У подібному мене звинувачували і після Іловайська. Тоді хотіли відвернути увагу від справжніх винуватців Іловайського котла. Але фейк про те, що батальйон «Донбас» нібито штурмував Іловайськ по моїй особистій ініціативі ібез наказу з Києва - давно викритий. З Вуглегірськом та ж історя. 31 січня батальйон Донбас був надан в якості піхоти 30 бригаді. Керівництво операцією здійснювалося Штабом сектора і Командуванням 30 бригади.
Капітан першего рангу Шевченко каже в свому інтерв’ю: вони - розвідники, нібито, виявили засідку на дорозі в Вуглегiрськ і про це доповіли. Кому ви, блд, доповіли? 31 січня 2015 року я почув прямо протилежне. «Розвідка проведена, дорога вільна, можна йти».І колона пішла. Якби в штабі знали про засідку, хто б пустив колону? Упевнений, ні про яку засідку Э.Шевченко нікому не доповідав. Але в тому, що він знав про неї - ні секунди не сумніваюся. Ще один фейк Едуарда Шевченка викрив його однофамілець наш донбасовец Євген Шевченко. Це про те, що поранених та загиблих під Вуглегірськом бійців «Донбасу» нібито вивозили люди їх 73 центру морських операцій. Капiтан першого рангу бреше як дихає...
А ось те що дуже важливо. «Морський розвідник» в цьому своєму інтерв'ю розповідає вражаючі речі. Ось його цитата: «Потім він, - ТОБТО Семенченко - їде в Чорнухине. Розповідає, що там багато російських танків. Мені доповідають: "Командир, супротивника, про який Семенченко каже, немає". Незважаючи на це, мої хлопці на Чорнухине пішли. Не знайшли там російських танків, про які розповідав Семенченко. Кажуть: "За місцем, де ми зараз стоїмо, б'ють" Гради ", переміщаємося на точку зйомки». Добре. Посилаю за ними машину і БТР». Кінець цитати.. І далі йде опис аварії. Як їх БТР не помітив нашу «таблетку». І знову цитата: «Таблетка налітає на наш БТР, який йшов у мене групу знімати».
Тут багато дивного: По-перше, я капітана першего рангу Шевченка не знав і ні йому, ні комусь із його оточення нічого не говорив. Я взагалі нікому з Чорнухине ні про що не доповідав. По-друге, російських танків під Чорнухине було стільки, і вони виявляли таку активність, що «шукати» їх могли тільки «розвідники» типу самого Шевченка. По-третє, виявляється в Чорнухине, коли ми перебували там з Исой Мунаевим поруч з нами були якісь диверсанти з 73 морського центру спецоперацій. «Розвідниками» я їх називати не хочу, Раз вони не помічають російські танки І не повідомляють про засідки на дорозі в Вуглегірськ де повинна пройти колона українських вояків.
Ці диверсанти були присутні в Чорнухине в один час з нами, раз БТР, який розчавив нашу машину, якраз і їхав «забирати їх з точки зйомки». Саме тому нас маринували кілька годин у опорника «Балу» перш ніж повезти в Чорнухине. Відразу перед нами в ЧорнухIне завезли спеціальну групу, а нас затримували на «Балу» щоб ми не зустрілися з ними по дорозі. Саме тому нас не випускали і з Чорнухине в Дебальцеве - щоб ми зустрілися на дорозі з тим з ким треба. Ми не бачили цю спецгрупу в Чорнухине і про їхню присутність не здогадувалися. І якби вони дійсно шукали танки, про яких я начебто «повідомляв», вони б могли увійти з нами в контакт (ми ж перебували в одному населеному пункті - в Чорнухине) і просто у нас запитати: «Де російські танки?» І кожен їм із задоволенням на ці танки показав. Але в контакт з нами вони не входили.
Я думаю, це не випадково. Я впевнений, що у групи диверсантів, про які ні я ні Іса не підозрювали і про яку проговорився в інтерв'ю "Українській правді» балакучий капітан 1 рангу була інша мета. Російські танки були тут ні до чого. Метою були ми з Исой - в першу чергу. Пояснювати, чим був небезпечний для росіян Іса Мунаєв, думаю, не потрібно. З його досвідом і його непримиренним ставленням до окупантів він був тією людиною, про який говорять: «І один у полі воїн». Пояснювати чим був небезпечний для росіян Семен Семенченко- на той момент перший заступник голови Комітету ВР з безпеки, старший за рангом всіх хто взагалі тоді був в секторі, який мав під боком батальйон який виконував його накази? Пояснювати чим була небезпечна для росіян і для тих хто тоді їм підігравав з української сторони спайка нас двох? Спайка двох людей з бажанням не бути вівцями i не мукати по сигналу зі штабу АТО? Розумним пояснювати не треба, а дурням і не пояснишь...
БТР, який розчавив нашу машину мчав в Чорнухине. Забирати свою групу. Я не знаю, куди вони поїхали після зіткнення з нами. Швидше за все продовжили свIй шлях в Чорнухине. Але через кілька годин саме там Іса Мунаєв i загинув. Свідків його смерті, як я розумію, немає. Хочу висловити свою особисту думку. Думаю, кавалер багатьох орденів, капітан першого рангу Едуард Шевченко винен у смертях багатьох українських патріотів. Я можу свідчити про декілька десятків. Про тих, хто загинув на дорозі під Вуглегірськoм , потрапивши в засідку, i тих, хто загинув в «таблетці» 128 бригаді. Але впевнений, що їх набагато більше. До речі, за Дебальцеве Едуард Шевченко отримав орден Богдана Хмельницького.
Ви скажете мало фактів щоб робити такі висновки? І оппоблок його через кілька років це просто «Політика»? Як і у Ківи? Я теж так спочатку думав. Поки на місце не став останній пазл картини. І допоміг в цьому знов балакучий капітан першого рангу Шевченко. Йому організували то інтерв'ю в УП чекаючи на те що розслідування СБУ виведе на нього і я почну його публично звинувачувати. Тому його заздалегідь стали вибілювати. Заздалегідь підключили стадо реєстрових волонтерів які захоплено мукали розповідаючи про його неіснуючі подвиги при штурмах порожніх міст. Але перестаралися. Тому що я прочитав про те де Щевченко був в серпні 2014. Он был под Иловайском.
Тоді, у серпні 2014, пiд час першого штурму, я ненадовго залишив батальйон на самому вході в зону міської забудови. Необхідно було повернутися в Многопілля і з'ясувати у генерала Хомчака де застрягли «Азов» і «Шахтарськ» які йшли по сусідній дорозі. Де обіцяна артилерійська підтримка і що зі зв'язком. Проїхав на машині невеликий віадук - арку над дорогою по якій йшла невелика вузькоколійка. Заїхав в Многопілля. З'ясував все з Хомчаком. І поїхав назад до хлопців. Вірніше повинен був поїхати. Якби одразу це зробив то там би і залишився. Було дуже спекотно. І ми вирішили швидко змотатися в сусіднє село захопити кілька ящиків холодної води. Хлопцям дуже б не завадило. Купили, кинули в багажник і поїхали назад. Під'їжджаючи до акведука побачили розстріляну машину батальйону і ще теплі тіла полковника Литвинського (позивний «Монгол») і полковника «Немо» - мій заступник по батальйону і куратор НГУ по батальйону. Плюс стогне поранений сержант. Хлопцям стало нудно чекати мене на вході в місто разом з усіма і вони вирішили проїхати назад «подивитися дорогу». Під'їхали до віадуку зупинилися, закурили. Побачили дроти які звисали з кам'яної кладки. Підійшли подивитися. І були розстріляні в упор з кулемета.
План був хороший. Молодцi. Вбити мене. Потім підірвати віадук. І про штурм Іловайська можна було забути. Можливо вдалося б й сильно попсувати «Донбас». Мене врятував лише збіг обставин. Як і в Дебальцево. На жаль хлопців це не врятувало... Мабуть доля розподіляє військове везіння дуже химерно. Так ось у 2014 ми думали що це працювала російська ДРГ. Поки у 2015 я не прочитав в УП що саме в цей час саме в тому районі працювала... спецгрупа кавалера незліченної кількості орденів капітана першого рангу Шевченка. Паззл склався. Але до кінця я тоді ще в це повірити не міг. Я просто не міг повірити в те що ось так от просто в Україні можна вбити людину. І зробити це так що вбивцю будуть вважати героєм а вбитого - повним лайном. І що велика частина тих за кого ми ризикували життям на передовій захоплено будуть читати в інтернеті тупі фейки і весело регоча перемивати кістки небіжчикам. Що далі? Я зараз пишу про те, що робота Э. Шевченка в Іловайську для мене була останнім шматочком пазла. Вибачте. Передостаннім. Останнім було ось що.
Генерал Воробйов перший заступник начальника Генерального штабу України; помер в своєму кабінеті 11.02.2017. Є свідчення, що саме він за власною ініціативою віддав наказ на вихід військ з Дебальцевого, що дозволило уникнути повторення Іловайська.
Заступник глави АП генерал-лейтенант Таранов, який курирував в АП силовий блок і безпосередньо Дебальцевську операцію потонув, катаючись на водному мотоциклі 18.09.2016.
Заступник керівника штабу АТО Валентин Федичев, який командував всім безпосередньо в Дебальцеве, помер по дорозі на службу 26.10.2016.
Через місяць після Дебальцеве комітет з питань безпеки і оборони ВР України прийме рішення не створювати тимчасову слідчу комісію з розслідування подій в Дебальцеве. Рішення буде прийнято з перевагою в 1 голос. Його дасть народний депутат Льовочкін (колега нового шефа Едуарда Шевченка по «оппоблоку"), колишній Керівник АП Януковича. Для цього він з'явиться на засідання Комітету перший і останній раз за п'ять років. Разом з ним солідарно проголосують фракції народний фронт і блок Петра Порошенка. У тому числі комбати Тетерук і Береза. Справа Дебальцеве буде передана до військової прокуратури головному військовому прокурору Матіосу, колишньому підлеглому Льовочкіна в АП Януковича. Там вона і буде похована. Справа по "замаху на народного депутата Семенченко" так і не буде доведена до кінця, а слідчий СБУ який повідомив мені про есгумацію тіла водія буде відсторонений від його розслідування.
Через три тижні Порошенко видасть спеціальний указ про мобілізацію резервістів НГУ. Після цього згідно із законом я не зможу більше командувати батальйоном Донбас. Деяких виживших побратимів Іси Мунаева по батальйону мені доведеться брати на поруки і витягувати з в'язниць протягом декількох наступних років. Бригадний генерал Ічкерії Іса Мунаєв похований в місті Дніпро. В 2017 році поряд з ним похована і Аміна Окуева яка була розстріляна в тому ж році на Київській трасі.
Втім це вже зовсім інша історія. Правду треба знати не тільки нашим дітям. Правду треба знати тим хто буде йти після нас. Можливо це допоможе їм не повторити хоча б частину наших помилок.
==========================

Всё, что здесь от Семёна Семенченко - его собственная точка зрения.
остальное - факты.

:-)
Аватара пользователя
Вэл
Reactions:
Сообщения: 3243
Зарегистрирован: 16 мар 2022, 14:14

Re: Шестой президент - вопреки "корифеям"

Сообщение Вэл »

----------------
Валерій Пекар
Виграти війну, програти мир: інерційний сценарій
----------------

я на автора не подписан (что-то около 80 тыс. подписчиков). и ничем таким он мне не запомнился, чтобы постоянно иметь его в поле зрения. но многих обозревателей зацепила его статья (ссылка выше), где он рассматривает, как он выражается, _инерционный сценарий_ пост-военного бытия украины.

такая вероятность очень вероятна, если посмотреть на тех, кто сейчас у власти ("шестой" энд Ко). эта вероятность очень вероятна и в случае, если бы при власти оказался По - стратегическое видение будущего украины у тех и этого до войны были почти тождественны, на мой взгляд. и едва ли это видение у этих условно противостоящих команд будет существенно отличным друг от друга в будущем. это моя точка зрения и почти убеждение.

:-)

статья на украинском. ссылка на оригинал - жирным.
Спойлер
Я все це давно написав і дуже не хотів публікувати. Бо ж у такий важкий час треба передусім піднімати дух, а не говорити неприємні речі. Але й промовчати також не можна.

«Виграти війну, програти мир» — цю формулу вже кілька місяців активно використовує понад десяток українських політологів та журналістів; мені не вдалося встановити авторство, хоча, схоже, хронологічно вперше формула прозвучала з вуст Девіда Вільямса, який перефразував вислів з виступу Урсули фон дер Ляєн на конференції з відновлення України в Луґано, а вона походить аж із доктрини Трумена 1947 року.

При прогнозуванні майбутнього завжди в полі зору з'являється так званий інерційний сценарій — найбільш ймовірний сценарій, який настає, якщо суб'єкти нічого не роблять, аби перейти на інші, кращі, бажаніші, менш імовірні сценарії, які потребують активного втручання.

Я хочу, щоб ми усвідомили інерційний сценарій.

У мене нема сумнівів щодо нашої перемоги у війні. Там також не все просто (росія зазнала поразки, але Україна ще не перемогла, і нині росія робить все можливе, щоб поразка була взаємною, бо це виправдовує її власну поразку; детальніше описано тут). Але на війні принаймні зрозуміло, що робити, і не лише на тактичному рівні (ЗСУ б'є ворога, весь народ підтримує й допомагає), а й на рівні стратегії (див. Маніфест сталого миру «Світ після нашої перемоги»). Отже, робимо що треба й наближаємо нашу перемогу.

З цієї точки дивимося далі. Який стан справ маємо одразу після перемоги?

1. Ми перемогли. Перехід від війни до миру набагато складніший за перехід від миру до війни. Країна втратила сотню тисяч кращих людей. Країна лежить у руїнах, деякі міста зруйновані вщент, в окремих регіонах справжня гуманітарна катастрофа. В бюджеті величезна діра, адже економіка сильно скоротилася. Наші найкращі люди, військові повертаються додому виснажені, в першому пріоритеті для них відновлення здоров'я й облаштування. Так само виснажена значна частина активної меншості тих, хто невпинно працював на перемогу в тилу. Все суспільство уражене важкою травмою.

2. Реформи не зроблені — вони «не на часі», та ніхто особливо й не збирався їх робити. Україна не виконала взяті на себе зобов'язання, відповідно не отримує ні достатніх грошей на відновлення від міжнародних партнерів та донорів, ні членства в Євросоюзі. Українська політична верхівка наполягає і на грошах, і на членстві ("спочатку євроінтеграція, потім реформи", "переможців не судять", "ви нам винні, бо ми вас врятували" тощо), але міжнародних партнерів ця риторика не переконує. По-перше, вони не забули численні попередні обмани. По-друге, вони бояться появи нової когорти олігархів, що постануть на розкраданні їхніх грошей, а їм потім відповідати перед своїми виборцями. По-третє, нікому в ЄС не потрібна велика країна, яка є проблемою, а не можливістю.

3. Відновлення країни поставлене на паузу. Завершення воєнних дій і воєнного стану актуалізує питання про повернення чи неповернення тих, хто виїхав: європейські уряди будуть м'яко виштовхувати тих, хто не вкорінився, та стимулювати вкорінюватися тих, хто може (адже всім потрібні освічені працьовиті люди). Перед мільйонами сімей стоятиме вибір: жінки з дітьми повертаються додому до чоловіків чи чоловіки приєднуються до своїх сімей. Рішення ухвалюватиметься відповідно до оцінки ситуації на той момент.

4. В Україні нема достойно оплачуваної роботи, адже робочі місця у приватному секторі потребують приватних інвестицій, а державний сектор і так перевантажений. Умови для створення власного бізнесу не витримують порівняння з сусідами (значна частина бізнесів вже релокована в країни центральної та східної Європи). Школи та лікарні, без яких життя неможливе, відновлюються в мінімальних обсягах. Щойно звільнені території і вщент зруйновані міста потребують величезних коштів просто для початку життя. Інфляція, втримана у 2022-2023 завдяки міжнародній допомозі, починає розкручуватися — адже за відсутності донорських грошей на відновлення держава буде вимушена включити друкарський верстат, щоб відбудувати хоча б критичну інфраструктуру.

5. Ситуація погіршується, але не викликає протесту: в Україні зазвичай протестують проти несправедливості, а не проти погіршення умов життя, і стається це внаслідок раптових подій, а не повільного "варіння жабки на слабкому вогні". Та й нема кому протестувати: активна меншість виснажена, а ще, можливо, розколота штучними чварами. Підконтрольні медіа та дописувачі соцмереж клеймлять будь-яку критику влади як підрив національної єдності. До речі, російська пропаганда також нікуди не поділася, навіть якщо росія вже починає колапсувати під впливом військової поразки.

6. Контроль над всіма правоохоронними органами (включаючи антикорупційні), над парламентом та медіа належить одній невеликій групі людей. Олігархи, які зазвичай в українській історії підтримували політичний плюралізм заради власних інтересів (і тим самим в окремих випадках грали позитивну роль), внаслідок війни фактично зійшли зі сцени. Реформа децентралізації відкочується назад, місцеві лідери поставлені перед вибором: присягнути центральній владі чи бути репресованими, принаймні обмеженими у можливостях та облитими брудом, і вже точно не маючи ресурсів на відновлення.

7. Політична верхівка отримує повний контроль над життям в розореній країні й не розуміє, що задля відновлення треба цим контролем частково поступитися. Діалог між українською владою та міжнародними партнерами нагадує діалог між автопілотом та автовідповідачем. В кращому випадку євроінтеграція рухається за сценарієм "Дитячий садок", хоча правильно було би назвати його "Orban.ua" — ми стаємо схожими на велику Угорщину, де формально є демократія, вільний ринок та верховенство права, а фактично контроль над політикою, економікою та медіа зосереджений в руках одного клану, який протиставляє свою країну Європі та роздає трохи грошей вдячним патерналістам обмін на незмінну підтримку (ймовірність, що таку країну радо приймуть в ЄС, невелика). В гіршому випадку маємо російський по суті сценарій "Вбити дракона і стати драконом", що означає посмертну перемогу путіна.

8. На цьому тлі згортаються ключові реформи попередніх років, а люди, що їх втілювали, ризикують потрапити до в'язниці (подібні кейси добре відомі від початку 2023). За кулісами цієї сцени стоять персонажі, близькі до російських спецслужб (всі прізвища відомі). Корупційна вертикаль замикається нагорі, антикорупційні органи під контролем, наглядові ради зруйновані, громадські організації або куплені (не завжди за гроші, часто за доступ до медіа та у владні кабінети), або виштовхані на маргінес. Придворні позитивні блоґери пояснюють народу простою мовою, чому так і треба.

9. Найбільш політично небезпечною групою є популярні військові та волонтерські лідери. Найпопулярніші та найактивніші з них "знімаються з дошки" кримінальними процесами щодо перевищення повноважень, порушення правил та ухвалення рішень, що завдали матеріальних збитків державі (думаю, ви прекрасно розумієте, наскільки в час війни офіцери та генерали перевищували повноваження, а волонтери порушували правила). Виснаження суспільства, величезний незадоволений запит на справедливість та усвідомлення масштабу наших втрат вимагають помсти хоч комусь. Протести маргіналізуються, заяви про вищість правосуддя над справедливістю в умовах низької правової культури не чутні.

10. Оскільки міжнародні партнери не надали ні грошей, ні членства в Євросоюзі, народу оголошується, що Захід нас кинув, злив й обманув. Ця зрозуміла й очевидна теза добре пояснює бідність та розруху, безробіття та зростання цін. Наступні 25 років українці переживають гостру образу за таку поведінку Заходу. Ми перетворюємося на націю ображених переможців, нездатну зробити висновки (їх роблять або переможені, або успішні переможці). Тут приходить Китай із дуже вигідними пропозиціям кредитів… Західні інтелектуали мудро качають головами, повторюючи фразу "Україна ніколи не змарнує шансу змарнувати всі шанси". Так минає покоління. Все, що буде після цього, — то вже інше покоління, інша історія.

Особливість інерційних сценаріїв (нагадаю, інерційний — це найбільш ймовірний сценарій, який настає, якщо суб'єкти нічого не роблять) завжди полягає в тому, що вони сформовані трендами, які дуже добре проглядаються. Це ж альтернативні сценарії формуються активними діями суб'єктів, непоміченими чи новими трендами та "чорними лебедями" (джокерами), а інерційний завжди добре видимий. Божі млини мелють повільно, і через це раптових подій майже не буває — все, що сталося з нами протягом десятків років, було передбачено тими, хто спостерігав за трендами.

Тому, якщо вам не подобається написане, варто спочатку пройтися по пунктах і спитати себе, з якими конкретно пунктами ви не згодні через те, що описані там тренди ви заперечуєте. І потім оцінити, наскільки ваші заперечення впливають на всю картину. І подумати, що саме ви можете зробити.

Зазвичай інерційний сценарій нікому не подобається, викликає відразу й огиду. Для того він й існує, щоб мотивувати до його відвернення. Адже хороші (бажані) сценарії потребують наполегливих та скоординованих зусиль активної меншості — тих соціальних сил, які здатні подивитися в майбутнє й діяти заради його поліпшення. Активна меншість завжди визначає напрямок розвитку, а пасивна більшість — його швидкість. Але активна меншість може бути виснажена, розпорошена, розколота, обезголовлена, принижена, витіснена з публічного простору. І тоді інерційний сценарій майбутнього розгортається так, як його формують потужні тренди сьогодення.

Було би правильно завершити текст закликом до спільної роботи та нарисом плану дій, щоб перейти з рейок інерційного сценарію на бажаний. Але я тут поставлю крапку. Бо ми ще не пройшли етап усвідомлення, не дійшли до етапу, коли розуміння стану справ спонукає до рішень та дій. Пам'ятаєте цикл полковника Бойда "спостереження — оцінка — рішення — дія"? Щоб відсахнутися від прірви, треба спочатку в неї зазирнути. Ласкаво просимо, зазирайте.
Аватара пользователя
rodnoy
Reactions:
Сообщения: 911
Зарегистрирован: 18 мар 2022, 05:24

Re: Шестой президент - вопреки "корифеям"

Сообщение rodnoy »

Вэл писал(а): 10 мар 2023, 15:17я на автора не подписан (что-то около 80 тыс. подписчиков). и ничем таким он мне не запомнился, чтобы постоянно иметь его в поле зрения.
Я на него подписался относительно недавно (год наверное) - у него продуманные и проработанные статьи, исполненные больше в "академическом", чем в публицистическом стиле, поэтому могут казаться "скучными" :)

Вот как раз читал его пост о реакции читателей на упомянутую тобой статью и дальше пошёл по ссылкам, хотел запостить здесь... но ты опередил :)
Ниже - его реакция на реакцию читателей, с дополнительными краткими пояснениями (саму статью ещё не успел прочесть - в процессе) :
► Показать
---
P.S. кстати, я уже постил на этом форуме пару его статей
Аватара пользователя
Вэл
Reactions:
Сообщения: 3243
Зарегистрирован: 16 мар 2022, 14:14

Re: Шестой президент - вопреки "корифеям"

Сообщение Вэл »

rodnoy писал(а): 10 мар 2023, 16:14 P.S. кстати, я уже постил на этом форуме пару его статей
да я тоже подписался сегодня на него, чтобы посмотреть что он там писал ранее.
качественный писатель.

:-)

между прочим, он большой симпатик Д7. а я нет.

и знаешь почему?

потому что всё, публичным лоббистом чего он, в частности, является он же сам дезавуировал:
Валерій Пекар
1 березня о 19:59 ·
Ми боролися, боролися, і в якийсь момент все пішло не так. Система почала їсти своїх замість ворогів. Вороги тихо радіють, бо голосно радіти під час воєнного стану не варто.
:-)
Аватара пользователя
djay
Reactions:
Сообщения: 2080
Зарегистрирован: 16 мар 2022, 15:05

Re: Шестой президент - вопреки "корифеям"

Сообщение djay »

Вэл писал(а): 10 мар 2023, 16:32 Валерій Пекар
1 березня о 19:59 ·
Ми боролися, боролися, і в якийсь момент все пішло не так.
:-)
Из таких результатов надо делать правильные выводы - "что-то было не так в консерватории". Однако, у "хорошего аналитика" почему-то логика не включается, а крутится все то же - "нам нэ дали ворогииииииииииииии". :pleasantry: Грабли, пановэ. :fool:

На пальцах, для тех "кто в танке" (не на войне, а в своей голове) - система, внутри которой постоянно (!) культивируется борьба одних частей, против всех остальных частей (сама с собой т.е.) обречена. :sad: Купите велосипед, натыкайте палок в колеса, цепь испортите, шины потрите, песка во все шарниры, .. и ехайте. Можете при этом на голову нацепить плакат "За народ!!!". Все равно по дороге гепнетесь нах... По причине технической дурости. :shok:

Сколько наблюдаю нашу хроническую внутреннюю "боротьбу", так и вспоминаю библейсктий сюжет вавилонской башни. :sad:
Этот форум - мелкий, но очень показательный пример того, что происходит с Украиной в целом. Даже и в исторической ретроспективе -
як той аналитык казав - "Ми боролися, боролися, і в якийсь момент все пішло не так". А выводы? А таки анализ "нэтакив"?... Ото сумнивно. :sad:

Пробежалась я по этой статье - а все то же есть в этой теме - "ничогонэзробивсерозвалыв" только теперь на послевоенный лад. :sad: Да войну еще надо выиграть! Но уже пошла подготовка "а вдруг..., и ЗЕ таки у власти...!!!". :shok: Сволочи. Подлые твари, которые даже во время войны стараются запугать людей той самой пэрэмогой, за которую борются и погибают и лучшие, и не лучшие, и обыкновенные, и старые, и совсем дети. Что тут сказать? Это мерзость и подлость для тех самых людей, за которых, как бы, стараются. И вся печаль в том, что это тянется всю украинскую историю - строительство "вавилонской башни", которая валится от того, что строители не хотят никого понимать, кроме самих себя. Все "начальники стройки" и каждый хочет командовать". Уступить? Та я ж за "всю Украиину!!!"... Ну, будем посмотреть, как сложится дальше. :pardon:
Спойлер
Вэл и родной перестали удивлять. Родной откровенно признал, что давно не теософ. А Вэл... слишком в плену собственных симпатий. Бывает. Сказать, что жаль? Нет. Это отражение реальной жизни. Вот то и есть "шо маемо". Смотрим дальше. :gir:
Аватара пользователя
Вэл
Reactions:
Сообщения: 3243
Зарегистрирован: 16 мар 2022, 14:14

Re: Шестой президент - вопреки "корифеям"

Сообщение Вэл »

djay писал(а): 11 мар 2023, 07:41 Из таких результатов надо делать правильные выводы - "что-то было не так в консерватории".
:-)

а чтобы не вляпаться с реформами, прежде надо посмотреть на опыт других государств (евроатлантических) и сделать анализ их пути проб и ошибок в той социальной среде, где они функционируют. и только после можно что-то предлагать собственному народу.

:-)

в украине подразумеваемые реформы, корпоративная, например, внедряли по "поручению" МВФ. но дело в том, что эти так называемые реформы касались исключительно госмонополий, государственного банковского сектора и государственного здравоохранения для целей как бы снижения нагрузки на бюджет и как бы повышения эффективности менеджмента. методологию такого реформирования отдали на откуп всяким грантоедским организациям соответствующего профиля с их супер-бизнес-финансовыми знаниями и умениями.

всё это началось ещё в 15 году и "успешно" продолжалось и продолжается до сих пор.

поэтому я и утверждаю, что стратегическое видение экономического развития украины у команды По и у команды Зе происходит из одного источника - МВФ лишь один из инструментов среди прочих.

но анекдот в том, что те, кто начинали эти реформы и поставляли "суперменеджмент", сейчас подавляются наследниками методом замены одних "суперменеджеров" другими той же закалки/мотивации. вот первые и заныли.

а глобальным инициаторам этого реформирования и с их точки зрения все эти войны украинских "суперменеджеров" со всякими и всеми их наблюдательными советами между собой на сам процесс не виляют. он контролируют и тех и других.

:-)
Аватара пользователя
djay
Reactions:
Сообщения: 2080
Зарегистрирован: 16 мар 2022, 15:05

Re: Шестой президент - вопреки "корифеям"

Сообщение djay »

Вэл писал(а): 11 мар 2023, 08:32
djay писал(а): 11 мар 2023, 07:41 Из таких результатов надо делать правильные выводы - "что-то было не так в консерватории".
а чтобы не вляпаться с реформами, прежде надо посмотреть на опыт других государств (евроатлантических) и сделать анализ их пути проб и ошибок в той социальной среде, где они функционируют. и только после можно что-то предлагать собственному народу.
А кто тебе сказал, что КОГДА БУДЕТ ПЕРЕМОГА, то не посмотрят на опыт...? Очередные плохие домыслы от собственных предпочтений? Ты - на стороне Пуйла, Вэл, не заметил? Все твои реплики против победы, по сути. Потому что тебе невыносима такая победа, когда ЗЕ президент. Ты внутренне сопротивляешься этому. А сколько таких как ты? Которые на словах "за пэрэмогу", а на деле их давит жаба за обусловленность "Зе - президент". Анализни сам себя. Но ты не сможешь. Потому вызывают удовольствие такие паскудные прогнозы "после победы... будет хуже". Не будет. Обычным людям не будет. :nea: А кому "будет хуже", но они же при этом "за Украину", то не мешает покопаться в себе - за что они на самом деле? Ой, боюсь, что в их вИдении сильно мало Украины, как таковой. С теми людьми, которые здесь и сейчас. :nea:

В 19, 20, 21, 22 годах, судя по разныим "анализам", то Украина не выдержала бы и одного ракетного удара (Путлер, видать, наших "аналитиков" много слушал.), а их с октября прошлого года сколько там было - 14, 15? "Аналитики" верещали, что и энергетика валится и экономика еще и в ковид должна была рухнуть... Пошли все эти аналитики, вместе с их сторонниками, ЗА РОССИЙСКИМ ВОЕННЫМ КОРАБЛЕМ! :dirol:

Хотя, як на мэнэ, то за такие заупокойные анализы в венное время, этих "аналитиков" надо отправлять на работы по восстановлению разрушенного хозяйства. Все будет плохо-плохо? А вот вы ручками и делайте лучше. Конкретно. Своими ручками. Вперед. Вкладывайте свои силы, ум, что там еще есть, в общее народное дело. Вперед! А там видно будет. Какой "омлет" из тех ваших, пардон, "яиц" получится. :gir:
Аватара пользователя
Вэл
Reactions:
Сообщения: 3243
Зарегистрирован: 16 мар 2022, 14:14

Re: Шестой президент - вопреки "корифеям"

Сообщение Вэл »

djay писал(а): 11 мар 2023, 08:43 А кто тебе сказал, что КОГДА БУДЕТ ПЕРЕМОГА, то не посмотрят на опыт...? Очередные плохие домыслы от собственных предпочтений?
:-)

так уже посмотрели. но посмотрели другие и с другой мотивацией.
ещё в 18 году был предложен "Новый Курс" не в виде популистских тезисов и программ на несколько страничек, а виде почти академического труда, который подразумевал все без исключения аспекты государственного строительства.

и его огромное преимущество в том, что он как был актуален в 18 году, так и будет столько, сколько это будет необходимо. больше никто ничего альтернативного не предложил и не предложит.

:-)