dusik_ie писал(а): ↑11 апр 2023, 17:54ОК, проехали. Но как по поводу 125-ти страниц данной темы,стоит мне в них поискать, или нет?
да ну шош такое-то, seriously!.. вряд ли - я про єто здесь говорил, но как о само-очевидном факте... т.е. с моей т.з., ты меня сейчас просишь дать ссылки, подтверждающие, что Земля - не плоская :)
вот, 5 минут гуугления (тебя отключили от гуугла?) : wiki:
Вільха (ракетний комплекс)
"
У жовтні 2018 року генеральний директор КБ «Луч» Олег Коростельов повідомив, що ракетний комплекс «Вільха» прийнято на озброєння Збройних Сил України та направлено в серійне виробництво — відповідний договір вже укладений. Надходження комплексу до українського війська очікувалося в середині 2019 року."
У жовтні 2018... «Вільха» прийнято на озброєння - єто при ненавистном Порохе, к-й якобы "зарубил" Вільху.
Еше раз: ПРИЙНЯТО НА ОЗБРОЄННЯ - У ЖОВТНІ
2018! :)
Дальше, все при том же "Барыге":
"
4 квітня 2019 року на полігоні на Одещині відбулися контрольні випробування модернізованої версії ракетного комплексу «Вільха-М», що стало завершальним етапом його створення. Новий ракетний комплекс має підвищену точність і більший радіус дії, зокрема ракети здатні точно вражати цілі на відстані близько 130 км. Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що ракетний комплекс «Вільха-М» взято на озброєння Збройних Сил України і вже почато виробництво ракет."
И т.д. и т.п... Обрати внимание, особенно на период после мая 2019-го, когда наконец-то пришел Наивеличайший: "очікувалося", "мали бути готові", "планувалося", "мав намір розпочати" - малося да не сталося... Как же так? Да очень просто: не нужна оказалась Вільха ЗСУ - єто сам Хомчак сказал - он ведь брехать не будет! И да, єто тот самый Хомчак, к-й устроил (среди прочих) "иловайскую трагедию". А Хомчака назначил Коломойский (непосредственный вдохновитель "иловайской трагедии"), ну, т.е. Ко сказал Наивеличайшему назначить Хомчака и тот под козырек - штош такому хорошему человеку-то отказывать! :)
Уже в 2020-м производство Вільхі (и Нептуна), стараниями Зе, Ко, Хомчака фактически остановилось. Вот что сказал Хомчак, прямая цитата (
взято з Мілітарного Порталу) :
"
Минулого року, коли я тільки став на посаду, кажу – збираємо з військ всю потребу. От що потрібно сьогодні військам. Не військово-промисловому комплексу, бо це дві великих різниці, а військам. Тому що сьогодні війна йде там (на Донбасі) і там частинам і підрозділам потрібне щось конкретне», – розповів Руслан Хомчак.
Коли порівняли цю пораховану потребу ЗСУ і виділений фінансовий ресурс, виявилось, що від закупівлі двох третин необхідного озброєння і техніки прийдеться відмовитись.
Після визначення найбільш пріоритетних напрямків низка зразків озброєння не попала в ДОЗ, включно з ракетами «Вільха».
«Коли ДОЗ верстався і вийшов на інші рівні затвердження, почалися питання – а чого ви «Вільху» не купляєте? Це ж підіймає наш оборонно-промисловий комплекс! Кажу – я вам доповідаю, тому що в мене 98 ракет «Вільха» лежить на складах і я їх сьогодні на війні не застосовую. А я вам написав те, що мені сьогодні потрібно на війні, де люди гинуть. Оце я написав. Оце мені дайте в першу чергу. Потім, давайте «Вільху», – розповів головнокомандувач.
Зазначимо, що 98 одиниць ракет «Вільха» вистачить на вісім повних залпів однієї пускової установки."
От так: не потрібні тоді виявилися ці ракеты ЗСУ.
При "Барыге" спринтом прошли через все іспити и приняли на вооружение, сделали заказ, забили в военный бюджет - и денег почему-то хватало, но тут случился Зе... и уже стало не так уж і потрібно, да и деньги куда-то делись (интересно куда? чи не на "велике будівницьтво"? та ні! не может такого бути!)...
А сталося, как мы помним, вот что: "надо просто перестать стрелять", "увидеть мир в глазах путина" и "закончить войну в своей голове"... поєтому и получилось, что "очікувалося", "мали бути готові", "планувалося", "мав намір розпочати" так й залишилося лише у умовному способі...
Та же фигня и с "Нептуном" - ты сам в состоянии набрать несколько буковок в гуугле?
---
Но только тебе ж 2+2 складывать тоже лень будет: то тебе wiki будет не та ("порохоботы написали напраслину на Величайшего"), то на Мілітарному Порталі тоже "наверняка" порохоботы засели (а заодно и в "Defense Express") и т.д. и т.п... и еще 1001 отмазка - "I know this music" (c) :)